Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Hokejové play off v podání O2 TV Sport nabídne řadu inovativních technologií. Novinkou jsou robotické kamery za brankou

© o2.cz

K vrcholu hokejové Tipsport extraligy si stanice O2 TV Sport připravila další technologickou novinku. V pilotním provozu budou nasazeny unikátní robotické kamery za brankou, které znají diváci z NHL. Vedle toho se fanoušci mohou těšit na výjimečné záběry z kamery na helmách rozhodčích, speciální zápasová studia, zkušený tým expertů a komentátorů, chybět nebudou ani pokročilé online statistiky. První přímý přenos z předkola play off je na programu ve středu 8. března od 18.30 hodin.

Stanice O2 TV Sport nabízí již páté play off vroli oficiálního vysílatele hokejové Tipsport extraligy. Ovýrobu a distribuci se postará divize O2 TV Production, která má bohaté zkušenosti znejvětších sportovních událostí. Na podzim například vyráběla zápasy NHL, které se konaly vpražské O2 areně.

„K dispozici máme tři moderní HD přenosové vozy. Dokážeme vyrábět přenosy až na šedesát kamer. Při jednom utkání nachodí technici přes dvacet tisíc kroků, do pater se musí vynosit i padesátikilové kamery. Před každým zápasem musíme natáhnout dva kilometry kamerových kabelů, k tomu pět set metrů těch zvukových. Jedná se o fyzicky náročnou práci," poodhalil zákulisí Rostislav Suslo, ředitel společnosti O2 TV Production.

Vletošním play off budou novinkou na O2 TV Sport robotické kamery za brankou, které se unás běžně nepoužívají. „Jedná se o další technologickou inovaci při vysílání extraligy. Tyto kamery jsme si vyzkoušeli při výrobě přenosů zNHL. Vhodně tak doplní naše další exkluzivní kamery jako O2 TV Inside Cam, která přináší unikátní záběry z ledové plochy a tribun, a velmi populární O2 TV Helmet Cam, díky které lze sledovat výjimečné záběry z kamery umístěné na helmách hlavních nebo čárových rozhodčích," uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

V základní části Tipsport extraligy odvysílala stanice O2 TV Sport celkem 41 zápasů v nejvyšší kvalitě. Nejsledovanějším hokejovým přenosem se stal duel HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary, který si nenechalo ujít 165 tisíc diváků.

Vrámci vyřazovacích bojů bude každému utkání na O2 TV Sport předcházet půlhodinové studio přímo na stadionu. „Zaměříme se opět na aktuální online statistiky a grafiky reagující na průběh zápasu. Samozřejmě nasadíme také zkušený tým expertů, kam patří brankář Roman Málek, mistr extraligy se Slavií, Miloslav Gureň, bývalý obránce se zkušenostmi z NHL, Jiří Tlustý, někdejší útočník se 446 zápasy v NHL, a Jakub Koreis, který v roli nekompromisního centra odehrál přes 800 zápasů v profesionálních soutěžích," sdělil Tomáš Zetek, šéf hokejové sekce O2 TV Sport.

Hokejová redakce O2 TV Sport pro play off 2022/2023:

Komentátoři: Jan Homolka, Tomáš Zetek, Jan Velart, Libor Basík

Reportéři: Tereza Kubíčková, Jakub Koreis, Jan Hrabal

Redaktoři: Jan Hrabal, Jiří Vítek, Vladimír Grebennikov, Viktor Maudr, Markéta Svačinová

Produkce: Martin Hlaváček

Experti:

Roman Málek - někdejší brankář, mistr extraligy se Slavií
Miloslav Gureň - bývalý obránce, který si vyzkoušel NHL, v Česku hrál mj. za Zlín nebo Třinec

Jakub Koreis - přes 800 utkání v profesionálních soutěžích, hrál za Spartu, Plzeň nebo Kometu Brno

Jiří Tlustý - bývalý útočník, v NHL odehrál 446 zápasů (mj. Toronto, Carolina, New Jersey)

Zdroj: o2.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
206.4 ms