Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Hlavním vysílatelem hokejové extraligy se stává O2 TV. Poprvé v historii uvidí diváci všechny zápasy v přímých přenosech

Extraliga na O2 TV © o2.cz

Významného úspěchu se podařilo dosáhnout O2 TV ve výběrovém řízení na televizní práva k extralize ledního hokeje. Stanice O2 TV Sport se až do sezony 2027/2028 stává hlavním vysílatelem nejatraktivnější hokejové soutěže.

Digitální televize O2 TV se stává hlavním vysílatelem hokejové extraligy na základě výběrového řízení vypsaného společností BPA Sport marketing, výhradního marketingového partnera Asociace profesionálních klubů ledního hokeje. Nyní čeká stanici O2 TV Sport detailní vyjednávaní o podobě a formátech vysílání, ale již nyní je jasné, že v sezonách 2023/2024, 2024/2025, 2025/2026, 2026/2027 a 2027/2028 přinese O2 TV kompletní hokejovou sezonu. 

„Za uplynulých pět let se nám potvrdilo, že extraliga z hlediska atraktivity a zájmu dlouhodobě funguje. Důkazem bylo i letošní play off, kdy sledovanost vypjatých duelů na O2 TV Sport přesáhla 300 tisíc diváků, což extraligu zařazuje mezi nejsledovanější sportovní soutěže u nás," říká Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV, a dodává:

„Nejen, že se nám nyní podařilo obhájit televizní práva až do roku 2028, ale nově fanoušci v O2 TV uvidí všechna utkání, nepřijdou o žádný zápas. Můžeme slíbit, že v nadcházejících sezonách dostanou diváci O2 TV nejširší hokejovou nabídku, která tu v takovém rozsahu nikdy v historii nebyla," doplňuje Anna Lenerová. 

Nová smlouva na televizní práva umožní stanici O2 TV Sport odvysílat ze základní části Tipsport extraligy až 341 zápasů. Kanál ČT sport, který mají zákazníci O2 TV ve všech tarifech, pak může z této fáze soutěže nabídnout maximálně 23 přenosů. Kompletního pokrytí se dočká i play off včetně finále. Další prestižní hokejovou soutěž NHL najdou zákazníci O2 TV na kanálech Nova Sport 1 a Nova Sport 2. 

Stanice O2 TV Sport plánuje pokračovat v nasazování moderních technologií, jako jsou například speciální kamery O2 TV Helmet Cam, díky které lze sledovat výjimečné záběry z kamery umístěné na helmách rozhodčích, nebo O2 TV Inside Cam, která přináší unikátní záběry z ledové plochy i tribun. 

„Navážeme na naši úspěšnou cestu, kdy jsme do hokeje přinesli zcela nové divácké zážitky. Ať už se jedná o speciální kamery, online statistiky, studia či virtuální realitu. Již nyní pracujeme na posílení redakce, protože nás čeká výroba více než 300 utkání za sezonu, což je pětkrát více než jsme dělali dosud. Vedle toho připravujeme hned několik nových pořadů, kterými oslovíme další hokejové fanoušky. Naše investice pomohou klubům, zvýšíme zájem diváků a věřím, že celkově zatraktivníme hokejový produkt," uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Zdroj: o2.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
165.3 ms