Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Favorité konečně nezaváhali. Švédsko, Finsko i USA uspěli. Britové mají první bod

Momentka z utkaní Švédsko - Švýcarsko © iihf.com

Severské procitnutí. Řádění Švédů odnesli Švýcaři debaklem. Derby pro Suomi, Finsko slaví na MS druhou výhru. Outsider trápil švédského přemožitele a bere první bod na MS. Američané další senzaci nepřipustili.

Hokejisté Švédska deklasovali na mistrovství světa v Rize Švýcarsko 7:0 a připsali si premiérovou výhru na turnaji. Švýcaři naopak poprvé prohráli. Dvěma góly a asistencí se na výhře Seveřanů, kteří budou ve čtvrtek dalším soupeřem českého týmu ve skupině A, podílel debutující útočník Jesper Frödén. Branku a tři asistence zaznamenal obránce Nils Lundkvist. Čisté konto udržel brankář Adam Reideborn, který si připsal 27 zákroků. „Je to docela frustrující. Nehráli jsme svoji hru, jako v předešlých dvou zápasech, a byli jsme za to potrestáni. Zasloužili jsme si takhle prohrát," uznal útočník Švýcarska Andres Ambühl.

Švýcarsko - Švédsko 0:7 (0:2, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 9. Frödén (Pilut, Nygren), 10. A. Kempe (Tömmernes, Lundkvist), 23. Olofsson (Lundkvist), 31. Frödén (Wingerli, Dahlbeck), 42. Nygren (Rakell, A. Kempe), 48. Lundkvist (A. Kempe, Tömmernes), 51. Tömmernes (Frödén, Lundkvist). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Sidorenko – Goljak, Šalagin (všichni Běl.). Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Bez diváků.



Hokejisté Finska porazili na mistrovství světa v Rize Norsko 5:2, připsali si druhou výhru na turnaji a posunuli se na třetí místo tabulky skupiny B. Úřadující mistři světa si rozhodující dvougólový náskok vypracovali ve druhé třetině. „Hráli jsme dobře, ale pořád můžeme hrát lépe. Snažili jsme se celou dobu tvrdě makat, vytvořili jsme si hodně šancí a v tom musíme pokračovat," řekl Fin Petri Kontiola.

Finsko - Norsko 5:2 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Pakarinen (Ohtamaa, Kaski), 22. Lundell (Ruotsalainen), 26. Nousiainen (Sallinen), 48. Innala (Kontiola, Sund), 54. Björninen (Mäenalanen, Koivisto) - 2. M. Olimb (Haga), 42. Lindström (Trettenes, Olden). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Bruggeman - Oliver (oba USA), McCrank (Kan.). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Bez diváků.



Hokejisté USA zdolali na mistrovství světa v Rize v základní skupině B dosud neporažený Kazachstán 3:0. Američané si připsali druhou výhru ze tří utkání, Kazachstán vyšel poprvé naprázdno po lépe zvládnutých nájezdech proti domácímu Lotyšsku i obhájcům zlata z Bratislavy Finům. Čisté konto udržel brankář Cal Petersen.

USA - Kazachstán 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Clendening (Robertson, T. Moore), 22. T. Moore (Z. Jones), 42. Drury (Donato, Tennyson). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Hynek (všichni ČR), Synek (SR). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Bez diváků.



Hokejisté Dánska porazili na mistrovství světa v Rize tým Velké Británie 3:2 v prodloužení. Britové vedli, v závěru ale vyrovnáním zachránili alespoň první bod na turnaji. Dánové mají ze tří zápasů druhou výhru a z poslední čtvrté postupové příčky ve skupině A mají tříbodový náskok na české hokejisty, kteří jsou šestí. U všech tří branek vítězů byl útočník Nicklas Jensen (1+2). „Je to škoda, ale vyloučení v prodloužení nás přišla draho. Jsme zklamaní, že máme jen jeden bod. V průběhu turnaje ale postupně rosteme. I proto jsme dnes toužili po plném bodovém zisku," řekl kapitán Britů Jonathan Phillips, jenž odehrál 100. reprezentační duel.

Velká Británie - Dánsko 2:3 v prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. O'Connor (D. Phillips, Dowd), 57. Hammond (Lake) - 11. Jakobsen (Nicklas Jensen, Boedker), 14. Nicklas Jensen (M. Lauridsen, Boedker), 65. M. Lauridsen (Nicklas Jensen). Rozhodčí: Sternat (Rak.), Tscherrig - Obwegeser (oba Švýc.), Merten (Něm.). Vyloučení: 6:3. Využití: 0:2. Bez diváků.

Zdroj: hokejportal.cz, sport.cz, iihf.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
211.0 ms