Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Extraligové přestupy – 42. týden

Vladimír Svačina se přesouvá do Brna © hc-kometa.cz

Kometa Brno ani Berani ze Zlína nejspíš nejsou se svým postavením v tabulce spokojeni. Není se čemu divit. Kometa je druhá, Zlín poslední. Řešit to mohou aktivitou na trhu s přestupy. Brnu k tomu může Vladimír Svačina a zápas k dobru na vedoucí Třinec. Zlín posiluje z opačného důvodu.

HC Kometa Brno

Vladimír Svačina se upsal Brnu. Do brněnské Komety se tak stěhuje další z mnoha bývalých hráčů Vítkovic. Svačina v průběhu letošní sezóny nastupoval v Chance lize za Porubu. Nevedl si vůbec špatně. Za 13 utkání si připsal 4 góly a 14 nahrávek a v tabulce produktivity se zařadil do TOP 5.



Svačina již za Kometu hrál. V brněnském dresu odehrál 3 zápasy play-off 1. ligy. Rodák ze Studénky je třikrát extraligovým vicemistrem a jednou mistrem. V sezóně 2018/2019 vyhrál titul s Třincem.

PSG Berani Zlín

Poslednímu Zlínu se jeho postavení v tabulce jistě moc nezamlouvá. Provedl proto několik změn. Hostování v Baťově městě skončilo Romanu Szturcovi. Ten ve Zlíně nepřesvědčil. Za 10 zápasů zapsal jen 3 body (1+2) a bude si tak hledat nové angažmá.

Na zranění a nelichotivé postavení v tabulce reaguje Zlín dvěma posilami. Z německé DEL do Zlína míří Petr Pohl a z Finska Francouz Valentin Claireaux. V případě prvního jména se ale přestup nepodařil dotáhnout. Necelých čtyřiadvacet hodin po oznámení příchodu Zlín informoval o tom, že se Petr Pohl rozhodl pro angažmá jiné. Za Berany si tak nezahraje.



Valentin Claireaux by za Zlín ale nastoupit měl. Claireaux přichází na zkoušku. Zlín mu připravil smlouvu na 6 utkání, pak se uvidí. Slibuje si od něj hodně. Přichází totiž z Finska. Také se pravidelně účastní mistrovství světa. Do Zlína přichází z Vaasa Sport, kde ve 40 zápasech loňské sezóny 5 gólů dal a na další 4 přihrál.


Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
115.2 ms