Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Extraligové přestupy – 37. týden

Michal Barinka se stává Rytířem © rytirikladno.cz

I hodiny před začátkem nového ročníku ELH se dají najít zajímavé přesuny hráčů mezi kluby. Kladno chce být na novou sezónu připraveno a nehodlá nic podcenit. Sparta řeší přetlak v týmu hostováními. Pardubice musí řešit nečekaný konec kariéry a Hradecké trápení s beky nekončí. To je další týden extraligových přestupů v předvečer startu extraligy.

Bílí Tygři Liberec

Třicetiletý útočník Jakub Valský jde na roční hostování do Kladna. Tento kladenský odchovanec se tedy vrací ke kořenům své kariéry. Hostování pro něj není nic nového, jedná se už o třetí, na které během působení v Liberci odchází.


HC Sparta Praha

Bek Vojtěch Zeleňák se neprobojoval mezi sedm sparťanských beků a zvolil si odchod ze Sparty. Míří proto do své vlasti. Tam bude oblékat dres Košic.

Mezi beky se také nevešel Tomáš Voráček. Ten míří na měsíční zkoušku do Hradce Králové, která ovšem může stejně jako v případě Philipa Samuelssona přerůst v další spolupráci.

Tomáš Pšenička stejně jako Voráček odchází na hostování. Hostovat bude v Ústí nad Labem s možností střídavých startů.


Rytíři Kladno

Do týmu Rytířů se vrací odchovanec. Jakub Valský přichází na roční hostování z Liberce. Smlouvu na Kladně podepsal Martin Réway, který tak uspěl na zkoušce.

Po konci v Kometě se Kladnu upsal velezkušený obránce Michal Barinka. Odchovanec českobudějovického Motoru si vyzkoušel AHL, NHL a v extralize oblékal dresy Vítkovic, Sparty a Brna. Nyní k nim přidává ten kladenský.

S týmem také trénuje a focení s týmem podstoupil Alexandr Salák. Ten stále čeká na nabídky ze zahraničí, ale kdyby se podle jeho slov neobjevila adekvátní nabídka, je vzhledem k jeho početné rodině ve hře i možnost, že celou sezónu stráví na v Česku. To by bylo pro Kladno a pro extraligu samotnou velká posila.


HC DYNAMO PARDUBICE

Šok přišel dva dny před startem extraligy v Pardubicích. Útočník Corey Locke se na vlastní žádost rozhodl ukončit působení v Dynamu a zároveň ukončil i hráčskou kariéru

V roce 2003 jej draftoval Montreal. Dvojnásobný držitel Calder Cupu jako důvod uvedl svou rodinu a během letní přípravy získal dojem, že by Dynamu nemohl pomoci tak jak by chtěl. Dynamo si za něj bude hledat náhradu.


Mountfield HK

Zranění beků nutí vedení Mountfieldu přivádět nové a nové hráče. Tím nejnovějším je obránce Tomáš Voráček, který přichází ze Sparty na měsíční hostování s možností dalšího působení.


Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
193.9 ms