Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Británie po 59 letech slaví vítězství mezi elitou. Další překvapení od Kazachů a první mdlá výhra Kanady

Hokejisté Británie po historické výhře © iihf.com

Další vzpoura outsidera. Velká Británie odsouvá český tým na poslední místo. Gigant zlomil děsivý vstup do MS. Němci poprvé prohráli, nestačili na Kazachstán. Ruská mašina se rozjela. Sborná srazila Dány a slaví třetí výhru na mistrovství světa.

Hokejisté Velké Británie se na mistrovství světa v Lotyšsku dočkali po zisku prvního bodu i výhry, když porazili Bělorusko 4:3. V tabulce skupiny A odsunuli na poslední místo český tým, který však odehrál o jeden zápas méně. „Je to fantastický pocit. Všichni si to moc užíváme. Udělali jsme všichni všechno pro to, abychom na tuhle kýženou výhru dosáhli," radoval se střelec druhého gólu Britů Ben Davies.

Bělorusko - Velká Británie 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 30. Kodola (Bailen, Prince), 52. Platt (Paré, Kodola), 58. Prince (Šarangovič, Protas) - 14. Kirk, 38. Davies (Myers), 39. Kirk (O'Connor, Dowd), 49. Hammond (Richardson). Rozhodčí: Stano (SR), Šír - Ondráček (oba ČR), Hynek (SR). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Bez diváků.




Hokejisté Kanady porazili na mistrovství světa v Rize Norsko 4:2 a ve čtvrtém zápase na turnaji si připsali první výhru. Dvěma góly a asistencí se na vítězství podílel kapitán Adam Henrique, tři body nasbíral i jeho spoluhráč v elitní formaci Connor Brown. „Je jasné, že pro nás turnaj nezačal, jak jsme si přáli. V každé třetině jsme se ale snažili a stále se zlepšujeme, což na turnaji potřebujete. I dnes tam byly nějaké komplikace, ale vyhráli jsme a teď se musíme soustředit na další zápas," řekl brankář Kanady Darcy Kuemper.

Kanada - Norsko 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Brown (Henrique, Power), 11. Henrique (Brown, Power), 35. Mangiapane (Brown), 51. Henrique (Kuemper ) - 30. Valkvae Olsen (Haga), 31. Rosseli Olsen (Krogdahl, Ostby). Rozhodčí: Tscherrig (Švýc.), Schrader - Merten (oba Něm.), Seewald (Rak.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.




Hokejisté Kazachstánu vyhráli v úterním utkání skupina B nad Německem 3:2, když o vítězství rozhodli dvěma trefami ve třetí třetině. Němci na šampionátu poprvé prohráli, Kazaši potřetí zvítězili. „Využili jsme šance, což bylo důležité. Je to klíč k našemu úspěchu. Snažíme se hrát dobře, nepouštět soupeře do šancí před brankou, a když se do nějaké příležitosti sami dostaneme, tak ji využít," řekl obránce Viktor Svedberg, který se vrátil do kazašské sestavy po disciplinárním trestu.

Kazachstán - Německo 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Šin (Stěpaněnko, Šalapov), 41. Starčenko z trest. střílení, 56. Akolzin (Makljukov) - 30. Kühnhackl (Rieder, Holzer), 35. Eisenschmid (Loibl, Seider). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Heikkinen - Sormunen (oba Fin.), Zunde (Lot.). Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Bez diváků.




Po pondělní porážce se Slovenskem (1:3) ruští hokejisté na mistrovství světa v Rize zvítězili nad Dánskem 3:0 a si připsali ve skupině A třetí výhru ze čtyř zápasů. Branky vstřelili Ivan Morozov, Alexandr Barabanov a Dmitrij Voronkov, gólman Alexandr Samonov si připsal ve třetím utkání na světovém šampionátu premiérovou nulu. „Věděli jsme, že to budeme mít v našem obranném pásmu těžké, ale zápas se pro nás vyvíjel dobře. Hráli jsme opravdu výborně a můžeme být s výkonem spokojení, ale s výsledkem nikoliv," prohlásil dánský útočník Morten Poulsen.

Rusko - Dánsko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 40. I. Morozov (Voronkov, Burdasov), 50. Barabanov, 57. Voronkov (I. Morozov). Rozhodčí: Björk, Nord - Lundgren, Yletyinen (všichni Švéd.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Bez diváků.



Zdroj: hokejportal.cz, sport.cz, iihf.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
124.0 ms