Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Bez diváků i bez sestupu a s talenty: 85. mistrovství světa bude jedinečné

Švédský útočník Rickard Rakell © zimbio.com

85. Mistrovství světa v lotyšské Rize se bude muset obejít bez přítomnosti diváků a to i v play-off. Hvězdy však chybět nebudou. Lotyšská vláda bohužel o zmírnění opatření vůbec nejednala. Na šampionátu bude ke sledování řada velkých hvězd.

Navíc se nikdo z outsiderů nemusí bát sestupu a některé reprezentace toho mohou využít k překvapením. Elitní reprezentační mužstva nemohou počítat s velkými hvězdami ze zámoří a ani zámořské výběry nepřekypují hvězdami, ale naopak velkými talenty.

Největší hvězdy:

Darcy KUEMPER (G, Kanada)
Kanadští trenéři nominovali řadu mladíků, mezi třemi tyčemi ale vsadili na zkušenost. Kuemper je jednou z mála hvězd na soupisce javorových listů. Jednatřicetiletý gólman prošel v NHL třemi kluby, od února 2018 odvádí spolehlivé služby pro Arizonu.

Ivan PROVOROV (O, Rusko)
Pořád je mu pouze 24 let, v nejslavnější hokejové soutěži už ale patří mezi osvědčené borce. Ve Philadelphii to dobře vědí: před více než rokem a půl si tak Provorova pojistili smlouvou na celkem 40,5 milionů dolarů. Jeho hlavní předností jsou ofenzivní schopnosti, hodně nebezpečný je na přesilovkách

Rickard RAKELL (Ú, Švédsko)
Rakell za sebou nemá dobrou sezonu, závěrečný dojem by si ale mohl spravit na světovém šampionátu. V NHL sice letos zůstal za očekávání, hráče jeho kvalit však musíte brát vážně. Bilance 34 gólů a 35 asistencí z ročníku 2017/18 hovoří sama za sebe. Na MS bude jedním z útočných lídrů Tre Kronor.

Nico HISCHIER (Ú, Švýcarsko)
Jeho další rozvoj na začátku roku přibrzdilo nepříjemné zranění obličeje. Pokud je ale jednička draftu z roku 2017 zdravotně v pořádku, tak svojí hrou dokáže neskutečně bavit. Hischier je na roli tahouna zvyklý, před několika měsíci se ve 22 letech stal kapitánem New Jersey Devils.

Dominik KUBALÍK (Ú, Česko)
66 zápasů, 23 gólů a 44 bodů – to je Kubalíkova bilance z národního týmu. Plzeňský rodák střílel branky zběsilým tempem ve všech soutěžích, kde nastoupil: v extralize, NLA i NHL. Fanoušci mají jistě v živé paměti jeho parádní show z Bratislavy. Napodobí ji v Rize?

Největší talenti:

Už to tak bývá, když se soupisky neblyští, je alespoň víc prostoru pro bodoucí hvězdy. Zámořské národní týmy se nebojí dát šanci mladíkům. Kanaďané berou jednoho z adeptů na jedničku letošního draftu. Je jím Owen Power, osmnáctiletý urostlý obránce University of Michigan se 195 centimetry a 97 kilogramy.

A na závěr ještě výběr dvou nadaných evropských forvardů. Prvním je devatenáctiletý Fin Anton Lundell, jenž už draftem prošel, když si ho na 12. pozici v prvním kole loni vybrala Florida. Před odchodem do zámoří nabírá zkušenosti ve finské Liize a s IFK Helsinky nedávno získal bronzové medaile

Nadějné hokejisty se nezdráhali zařadit ani Slováci. Kanadský kouč Craig Ramsay bere jeden z největších příslibů slovenského hokeje posledních let. Sedmnáctiletý Juraj Slafkovský půjde na draft až příští rok, už teď je ale jasné, že na něm bude vysoko.

Zdroj: hokejportal.cz, ctsport.cz, hokej.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
178.6 ms